logo

Objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 1. Programa potpore za aktivnosti organiziranja i sudjelovanja na sajmovima i sličnim manifestacijama u poljoprivredi i gospodarstvu

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 1. Programa potpore za aktivnosti organiziranja i sudjelovanja na sajmovima i sličnim manifestacijama u poljoprivredi i gospodarstvu.

 

 

Korisnici potpora su organizatori manifestacija/sajmova/izložbi/skupova i to trgovačka društva registrirana za organizaciju sajmova i izložbi. 

U jednom zahtjevu može biti prijavljena samo jedna manifestacija.

Korisnik može ostvariti pravo na potporu po dvije manifestaciji godišnje.

Potpora za Mjeru 1. se dodjeljuje za provedbu aktivnosti koje su predmet ovog Programa, a za koje podnositelj nije koristio sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske, drugih programa Županije ili drugih izvora financiranja.

Prihvatljivi troškovi su:
– najam prostora i osnovne opreme za održavanje manifestacije,
– simultano prevođenje(uključujući opremu i tehničko osoblje),
– promidžba manifestacije(objave o manifestaciji putem svih oblika medija, izrada promidžbenih materijala u vezi manifestacije, uključujući digitalne promidžbene materijale),
– potrošni materijal za provedbu manifestacije, zaštitne maske za lice bez usluge dizajna i tiska, dezinfekcijska sredstva u opravdanim količinama i sl.,
– PDV u slučaju kada prijavitelj nije obveznik plaćanja PDV-a.

Zadnji rok za dostavu računa i izvještaja za održanu manifestaciju je 30 dana od održane manifestacije/sajma/izložbe/skupa, a ne može biti kasniji od 15. prosinca tekuće godine.

Korisnik može ostvariti pravo na potporu po dvije manifestaciji godišnje i to u visini do 20% iznosa planiranih proračunskih sredstava za realizaciju aktivnosti, a najviše do 3.981,68 eura.

Rok za podnošenje zahtjeva je do utroška sredstava.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X