logo

Objavljen Javni poziv vjerskim zajednicama za prijavu programa i projekata u 2023. godini

Splitsko-dalmatinska županija poziva vjerske zajednice i institucije s područja Splitsko-dalmatinske županije i s područja Republike Hrvatske koje su od interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju na prijavu programa i projekata iz područja djelovanja vjerskih zajednica od općeg društvenog interesa. Cilj ovog Poziva je omogućiti vjerskim zajednicama financiranje programa i projekata u skladu sa Zakonom o pravnom položaju vjerskih zajednica i ovim Javnim pozivom.

 

 

Prihvatljivi programi i projekti za vrednovanje temeljem ovog Javnog poziva su:
– programi skrbi o kulturno-povijesnoj baštini od interesa za lokalne zajednice,
– restauracija i konzervacija pokretne kulturne baštine u posjedu vjerskih zajednica,
– kulturno-umjetnički program u okviru vjerskih zajednica,
– nabava materijalno-tehničkih sredstava neophodnih za rad,
– nakladnička djelatnost,
– prigodne manifestacije.

Pravo na podnošenje prijava na ovaj Javni poziv imaju vjerske zajednice koje imaju sjedište na području Splitsko-dalmatinske županije, ali i vjerske zajednice koje imaju sjedište na području Republike Hrvatske, a koje su od interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Za dodjelu financijske potpore programu/projektu u okviru ovog Javnog poziva, u Proračunu Splitsko-dalmatinske županije osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 116.500,00 EUR. 

Rok za podnošenje prijave programa i projekata po ovom Javnom pozivu je do 1. studenog 2023. godine. Detaljnije informacije dostupna su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X