logo

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta RH objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini. Ciljevi Natječaja su povećanje sigurnosti posjetitelja u planinskim područjima, razvoj proizvoda planinskog turizma, valorizacija prirodnih resursa i njihovo stavljanje u funkciju planinskog turizma, generiranje motiva dolazaka ciljanih skupina turista u planinska područja te stvaranje održive i cjelogodišnje turističke ponude u slabije razvijenim turističkim područjima. 

 

 

Predmet Natječaja je poticanje obnove, uređenja i opremanja postojećih prirodnih penjališta. Potiču se ulaganja u sljedeće projekte:
– koji doprinose obnovi, uređenju i opremanju postojećih prirodnih penjališta (obnova, uređenje i opremanje penjačkih smjerova i pristupnih putova),
– koji doprinose povećanju broja licenciranih oprematelja smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi.

Prijavu na Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini mogu podnijeti Hrvatski sportski penjački savez te sportsko penjačke udruge i penjački klubovi.

Za dodjelu bespovratnih sredstava prihvatljive aktivnosti su:
– obnova, uređenje i opremanje postojećih prirodnih penjališta,
– provođenje edukacija za licencirane oprematelje smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi,
– uređenje pristupnih putova koji vode do penjališta (aktivnost se ne može prijaviti kao jedina aktivnost projekta).

Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja je 34.500,00 EUR. Minimalni iznos zatraženih/ugovorenih sredstava po projektu je 1.500,00 EUR, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 5.300,00 EUR.

Prijavitelj na Natječaj može prijaviti samo jedan projekt. Krajnji rok za provedbu prijavljenih projekata je 15. studenoga 2023. godine.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 14. travnja 2023. godine, a više informacija dostupno je OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X