logo

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva

Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti objavio je Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva.

 

 

 

 

Predmet Javnog natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva je sufinanciranje projekata u području:

1. ZAŠTITE OKOLIŠA

– sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe,
– organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja,
– organizacija ekoloških akcija čišćenja speleoloških objekata,
– provođenje aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama,
– pružanje savjetodavne usluge javnosti o njenoj ulozi i pravima u zaštiti okoliša,
– promicanje načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka.

2. ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

– provođenja aktivnosti za podizanje svijesti o elektromobilnosti,
– provođenja aktivnosti informiranja javnosti o mjerama energetske učinkovitosti,
– obnovljivih izvora energije,
– provođenja aktivnosti informiranja javnosti o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva.

Projekti za koje je moguće dobiti bespovratna sredstva su oni u području sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe, organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja te speleoloških objekata, aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama, pružanja pomoći informiranja javnosti o ulozi u zaštiti okoliša, promicanja načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka te provođenje aktivnosti: podizanja svijesti o ekomobilnosti, informiranja o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva.

Udruga se može javiti na natječaj samostalno ili u partnerstvu, a ponudu na natječaj podnosi udruga koja je nositelj projekta. Svaka udruga može kao nositelj projekta prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta u sklopu ovog natječaja.

Cilj poticanja ovih projekata je povećanje znanja naših građana o važnosti i metodama zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Istovremeno je ključno aktivno uključiti građane u lokalne projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti te povećati svijesti o bioraznolikosti i važnosti očuvanja biljnih i životinjskih vrsta, kojima je Hrvatska bogata.

Raspoloživa sredstva Fonda po ovom Natječaju iznose 6.000.000,00 kn. Najmanji iznos donacije koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 20.000,00 kn, a najveći iznos po pojedinom projektu je 80.000,00 kn.

Rok za prijavu je do 31. kolovoza 2022. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X