logo

Objavljen Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2023. godini

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2023. godini. Cilj Natječaja jest doprinijeti očuvanju vrijednosti i pozitivnoj percepciji javnosti o Domovinskom ratu te poboljšati skrb o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te članovima njihovih obitelji.

 

Prioritetnim područjima koja će se financirati u 2023. godini smatraju se:

  • Socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji:

– organiziranje radnih terapija i radionica;

– sportske, natjecateljske, kulturno – umjetničke i druge rekreativne aktivnosti;

– organiziranje edukativnih sadržaja za djecu hrvatskih branitelja i dr.

  • Podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima:

– aktivnosti prikupljanja odjevnih i prehrambenih artikala socijalno ugroženim osobama iz braniteljske populacije i njihovim obiteljima;

– pomoć nemoćnim i starijim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, kao što je pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba, pružanje izvaninstitucionalne skrbi i dr.

  • Promicanje vrijednosti Domovinskog rata:

– obilježavanje značajnih datuma vezanih uz Domovinski rat;

– očuvanje tekovina i digniteta Domovinskog rata;

– aktivnosti udruga vezane uz informiranje djece i mladih o značaju Domovinskog rata,

– izdavačka djelatnost na tematiku Domovinskog rata, i dr.

  • Promicanje vrijednosti II. Svjetskog rata kroz financiranje udruga čija je djelatnost iz područja sudionika i stradalnika II. Svjetskog rata i poraća.

 

Za djelomično financiranje programa/projekata u okviru ovog Natječaja raspoloživ je iznos od 105.912,80 eura. Najmanji iznos koji se udruzi može odobriti za financiranje jednog programa/projekta putem ovog Natječaja je iznos od 400,00 eura, a najviši iznos koji se udruzi može odobriti za financiranje jednog programa/projekta putem ovog Natječaja je iznos od 8.000,00 eura.

Rok za prijavu na Natječaj je do 03. ožujka 2023. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X