logo

Objavljen Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2022. godini

Splitsko – dalmatinska županija objavila je Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2022. godini. Cilj Natječaja jest doprinijeti očuvanju vrijednosti i pozitivnoj percepciji javnosti o Domovinskom ratu te poboljšati skrb o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te članovima njihovih obitelji.

 

 

 

Prioritetnim područjima koja će se financirati u 2021. godini smatraju se:

  • socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,
  • podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima,
  • promicanje vrijednosti Domovinskog rata,
  • promicanje vrijednosti II. svjetskog rata kroz financiranje udruga čija je djelatnost iz područja sudionika i stradalnika II. svjetskog rata i poraća.

 

Za djelomično financiranje programa/projekata u okviru ovog Natječaja raspoloživ je iznos od 610.000,00 kuna. Najmanji iznos koji se udruzi može odobriti za financiranje jednog programa/projekta putem ovog Natječaja je iznos od 3.000,00 kn, a najviši iznos koji se  udruzi može odobriti za financiranje jednog programa/projekta  putem ovog Natječaja je iznos od  60.000,00 kuna.

Rok za prijavu na Natječaj je 07. ožujka 2022. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X