logo

Novih 15.000 po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike – OPG-u Karan Dragan iz Ogorja Gornjeg

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je dana 14.01.2021. godine, Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja junica i muzilica“ kojeg je OPG Karan Dragan iz Gornjeg Ogorja, Općina Muć uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Karan Dragan jedanaesti od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora, i drugi s područja Općine Muć, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Karan Dragan iz naselja Gornje Ogorje, Općina Muć, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja junica i muzilica“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom protekle godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Karan Dragan je uspješno provodio projekt nabavke sveukupno 8 junica i 2 muzilice kojima je unaprijedio svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Dana 22. 12. 2020. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 15.01.2021. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnje rabljenog traktora s utovarivačem i novog solarnog sustava za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke OPG-u Karan Dragan na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik te svi članovi Skupštine te djelatnica ureda LAG-a Zagora. Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Karan Dragan službeno postao jedanaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno drugi s područja Općine Muć koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X