logo

Novi uspješno završen projekt na području Općine Dicmo – čestitke OPG-u Bračulj Mara iz Krušvara

Dana 17.6.2020. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije i sadnica lješnjaka“ kojeg je OPG Bračulj Mara iz Krušvara, Općina Dicmo uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Bračulj Mara četvrti od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora, i treći s područja Općine Dicmo, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Bračulj Mara iz naselja Krušvar, Općina Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije i sadnica lješnjaka“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava.

Dana 18.06.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnju nove i rabljene poljoprivredne mehanizacije: traktora, traktorske freze s kardiganom, balirke, okretača sijena, dvobraznog pluga, tanjurače, drljače, motorne prskalice, muzilice i sadnice lješnjaka za novi, trajni voćnjak u Krušvaru.

Ovim je uspješno završio postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i službeno postao četvrti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno treći s područja Općine Dicmo koji je uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Da ga nabavljena poljoprivredna mehanizacija dugo svrsishodno služi, a rod novog voćnjaka bude plodonosan i obilan, uz sve iskrene čestitke, žele predsjednik LAG-a Zagora, svi članovi Skupštine LAG-a Zagora i djelatnica ureda LAG-a.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X