logo

Novi tečaj „Poljoprivredno okolišna načela u praksi“, obvezan za korisnike IAKS-mjere 10 PRR RH 2014-2020

livada - IAKSU ponedjeljak, 20.02.2017. u gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu , Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede, podružnice Županije splitsko-dalmatinske, održat će 6-satni besplatni i obvezni tečaj za korisnike IAKS mjere 10, na temu „Poljoprivredno okolišna načela u praksi“.

Mjera 1 Programa ruralnog razvoja RH namijenjena je alociranju sredstava na sve edukativne aktivnosti koji će hrvatskim poljoprivrednicima omogućiti bolju informiranost i stjecanje potrebitih strukovnih znanja.

Viša obrazovna struktura poljoprivrednog stanovništva svakako bi morala imati pozitivan utjecaj  na društveno-gospodarski razvoj svih malih ruralnih zajednica ali i na razvoj konkurentnosti hrvatske poljoprivrede.

Stoga se ukupnom financijskom alokacijom od 13.333.333 EUR kroz petogodišnje razdoblje na razini cijele RH, financiraju različite (za krajnje korisnike sredstava iz EU poljoprivrednog fonda, besplatne, ali obvezne) edukacije.

Kroz podmjeru 1.1. Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja, tip operacije 1.1.1. „ Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj“ već se organizira niz različitih edukacija diljem RH.

Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede, podružnice Županije splitsko-dalmatinske, održat će, tako,  6-satni besplatni i obvezni tečaj za korisnike IAKS mjere 10, na temu „Poljoprivredno okolišna načela u praksi“ u ponedjeljak, 20.02.2017. u gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

novi tecaj 10 IAKS

Prijave za preostala slobodna mjesta moguće izvršiti elektronskim putem, direktno ovdje.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X