logo

Novi ESF Poziv ”Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”

Poziv se provodi u okviru Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a cilj mu je jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond.

Specifični ciljevi Poziva su:

  • jačati kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima
  • jačati kapacitete OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz ESF
  • unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama

Na Poziv na dostavu projektnih prijedloga prihvatljivi prijavitelji u Skupini 1 su udruge osnovane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17, 98/19), a u Skupini 2 prihvatljivi prijavitelji su udruge osnovane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17, 98/19), zaklade osnovane sukladno zakonu o zakladama (NN 106/18, 98/19) i pravne osobe vjerske zajednice-osnovane sukladno Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica (NN 83/02, 73/13).

Na Poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelj se mora prijaviti u projektnom partnerstvu. Prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s barem jednom udrugom ukoliko ista već nije prijavitelj. Partneri mogu biti udruge; zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica, udruge poslodavaca, sindikati, ustanove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 100.000.000,00 kn (podijeljenih u dvije skupine za financiranje), pri čemu potencijalni prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava.

Projektne prijedloge će biti moguće podnositi od 25. siječnja 2021. godine od 9:00 sati. Prijavni obrazac A dostupan je u ESIF MIS sustavu od dana objave Poziva, 16. prosinca 2020. Detaljinije informacije možete pronaći ovdje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V4/2020.)

Praktični vodič kroz porezni sustav za OPG-ove

Mediji o nama

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “UNESCOnnect us!” / televizijski prilog

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “Game of Stones” / televizijski prilog

X