logo

Norveški fond objavio prednajavu trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga za inovacije zelene industrije i plavi rast

Norveški fond je objavio prednajavu trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga za inovacije zelene industrije i plavi rast. Tvrtka Innovation Norway, upravitelj fonda Programa poslovnog razvoja i inovacija Hrvatske, najavila je da će u studenome objaviti treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru toga programa financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma.

 

 

Cilj programa je stavljanje fokusa na inovacije zelene industrije i plavi rast, odnosno povećanje konkurentnosti, stvaranje vrijednosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Hrvatskim poduzetnicima bit će na raspolaganju do 6 milijuna eura te će se moći prijaviti za bespovratna sredstva za financiranje dijela projekta kako bi donijela više inovacija u proizvodima, uslugama i procesima.

Za inovacije zelene industrije – ekologizacija proizvodne industrije – potpora se može pružiti ulaganjima u zelenije tehnologije kako bi se povećao proizvodni kapacitet, diversificirali proizvodi ili usluge ili doprinijelo temeljnoj promjeni proizvodnog procesa kako bi bio ekološki prihvatljiviji.

Plavi rast može poduprijeti održivi rast u pomorskom sektoru općenito. More, oceani, rijeke, jezera i otoci predstavljaju resurse za inovacije i gospodarski rast.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X