logo

Nagradni natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika / poljoprivrednicu RH u 2021. godini

Ove će se godine u Republici Hrvatskoj održati šesti izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u 2021. godini. Izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica Europske pučke stranke za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, uz podršku pokrovitelja Zagrebačke banke i Konzuma. Prijave do 04.03.2021. godine.

Od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine biti će otvoren natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu RH u 2021. godini.

 Nagradni natječaj organizira se na portalu www.jutarnji.hr u razdoblju od 05.02.2021.g. do 04.03.2021. godine u 23:59 sati. Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a ili vlasnici obrta za poljoprivredu i korisnici mjera Programa do 40. godine života, sa svojim projektima koji se financiraju iz Programa, a koji su završeni ili su u provedbi.

Prijave za nagradni natječaj se dostavljaju putem prijavnice dostupne na stranici https://form.jotform.com/210121714286345 i pošalju svoje osobne podatke (ime, prezime, broj telefona, datum rođenja, e-mail, obrazovanje). Prijavitelji putem obrasca dostavljaju i tražene podatke o prijavljenom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu – OPG ili prijavljenom obrtu za poljoprivredu te opis održivog ili inovativnog implementiranog projekta / koncepta na prijavljenom OPG-u ili prijavljenom obrtu za poljoprivredu.

Natječajna dokumentacija je dostupna na stranici www.jutarnji.hr.  Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte naj.poljoprivrednik@hanzamedia.hr

Između dostavljenih projekata žiri će odabir najboljeg, najinovativnijeg i najodrživijeg projekta provesti na temelju sljedećih kriterija:

  • upotreba novog znanja (know-how),
  • novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji,
  • prijenos inovacije i održivost inovacije.

Ime i prezime dobitnika /ice nagrade po izboru žirija biti će objavljena dana 05.05.2021.g. na svečanosti u Zagrebu i portalu www.jutarnji.hr.

Nagrada

  • Nagrada u novčanom iznosu od 50.000 kn; sponzor: Zagrebačka banka d.d.
  • Put i smještaj u Bruxellesu i posjet Europskom parlamentu; sponzor: zastupnica u EU Parlamentu Sunčana Glavak
  • Plasman jednog proizvoda na policama veletrgovinskog lanca u trajanju od najmanje 6 mjeseci; sponzor: Konzum (Napomena sponzora: Uvjet za ostvarivanje plasmana proizvoda je da dobitnik ima zadovoljene sve pravne i tehničke standarde za ulistavanje u maloprodaju (sve testove, potrebne certifikate, potvrde, etiketu…) te količine proizvoda koji zadovoljavaju potrebe jednog Super Konzuma. Sponzor Konzum ne jamči ulistavanje proizvoda u maloprodaju ako dobitnik nema proizvod za police nego ima samo sirovinu za treće strane, a u slučaju ako dobitnik ima više proizvoda koje može ulistati u maloprodaju Sponzor će ulistati samo jedan proizvod koje u naknadnom dogovoru s dobitnikom odabire Konzum. Dobitnik čiji se proizvod ulistava u maloprodaju je suglasan da Konzum ima pravo ekskluziviteta u trajanju od najmanje 6 mjeseci.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X