logo

Na Korčuli održana radionica za LAG-ove

Od 29. do 31.ožujka 2023. godine na Korčuli je održana radionica za LAG-ove „PROVEDBA LEADER PRISTUPA U RAZDOBLJU 2023.-2027.“ u organizaciji/suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, Nacionalne ruralne mreže, LEADER mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz domaćinstvo LAG-a 5 koji obuhvaća i područje otoka Korčule.

 

 

 

Na radionici je sudjelovalo preko 110 predstavnika LAG-ova iz cijele Republike Hrvatske. Sudionici su raspravljali o trenutnom stanju provedbe LEADER mjere unutar Programa ruralnog razvoja, a naglasak je bio na pripremama za provedbu LEADER pristupa u razdoblju 2023.-2027. (završetak izrade lokalnih razvojnih strategija 2023.-2027., izrada Pravilnika za provedbu intervencije 77.06., izrada LEADER operativnih pravila) kao važnog elementa u provedbi ruralnog razvoja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske za razdoblje 2023.-2027.

Od strane predstavnika UEFA-e prezentirane su i aktivnosti koje provodi UEFA-a na području provedbe pilot projekata u lokalnoj zajednici u sektoru sporta. Prezentiran je i projekt „Zelena TV“ koji je nastao kao rezultat projekta suradnje između hrvatskih LAG-ova. U okviru radionice je organiziran i posjet primjerima dobre prakse odnosno projektima koji su na području LAG-a 5 sufinancirani sredstvima Programa ruralnog razvoja (EKO ŠKOJ, OPG Jelena Marović – Žrnovo, BLACK ISLAND WINERY – Smokvica i OPG Sanja Protić – Blato).

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede RH

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X