logo

Ministarstvo turizma sredstva iz programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ preusmjerilo za osiguranje likvidnosti turističkih poduzetnika

S obzirom na izvanrednu situaciju vezano za pandemiju COVID-19 Ministarstvo turizma je donijelo odluku o preusmjeravanju financijskih sredstva iz programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u sredstva za realizaciju mjera osiguravanja likvidnosti poduzetnika u sektoru turizma.

Ministarstvo turizma i Hrvatska banka za obnovu i razvitak zaključili su „Sporazum o poslovnoj suradnji na provedbi mjera osiguravanja likvidnosti poduzetnicima u sektoru turizma“ čime je omogućeno odobrenje izravnih beskamatnih kredita HBOR-a.

Na raspolaganju je do 600 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena subvencioniranom kreditiranju mikro, malih i srednjih poduzetnika s registriranom djelatnosti smještaja (hoteli, odmarališta, kampovi, ostali smještaj), djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića (restorani, catering, ostale djelatnosti pripreme i usluživanja hrane), iznajmljivanja plovnih prijevoznih sredstava te putničkih agencija i organizatora putovanja.

Detaljnije o mjerama Ministarstva turizma i HBOR-a na slijedećem linku: https://www.hbor.hr/kreditni_program/obrtna-sredstva-mjera-covid-19-za-msp-poduzetnike-u-turistickim-djelatnostima/

Za sve korisnike programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ za 2019. godinu, Ministarstvo turizma  je prolongiralo rok za dostavu Konačnih izvješća za sufinancirane projekata u 2019. godini. Informacije o novim rokovima biti će objavljene na internetskim stranicama Ministarstva turizma te će biti poslane putem mail adresa korisnicima samih sredstava.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X