logo

Ministarstvo turizma objavilo Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2020. godini

Cilj Natječaja je podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, partnera u provedbi Strategije razvoja turizma u Republici Hrvatskoj do 2020. godini te jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.

Prijavu na Natječaj mogu podnijeti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva najmanje godinu dana zaključno s danom objave Natječaja. Prijavitelj može prijaviti jedan projekt.

Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, ali nije obavezno. Partneri na projektu mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve javnog natječaja.

Prihvatljive aktivnosti su programi stručnog usavršavanja i osposobljavanja započeti od 01.01.2020.:

  • seminari, radionice, kongresi i drugi oblici stjecanja novih kompetencija znanja i vještina za djelatnice/ike i članice/ove udruga,
  • radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Javnog natječaja.

Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 2.000.000,00 kn. Iznos zatraženih sredstava po projektu koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi najmanje 40.000,00 kn, a najviše 200.000,00 kn. Planirano je ukupno 17 projekata koji će se sufinancirati, a po pojedinom projektu može se tražiti najviše do 70% vrijednosti projekta.

Rok za prijavu na javni natječaj je 13. ožujka 2020. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X