logo

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo Nacrt hrvatske strategije poljoprivrede i akvakulture za razdoblje 2020.-2030. godine

Ministarstvo poljoprivrede ovog tjedna započinje seriju predstavljanja nacrta buduće hrvatske strategije poljoprivrede i strateškog razvoja akvakulture diljem Hrvatske. Nacrt će u Splitu biti predstavljen u petak, 19.06.2020. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.

Strategija poljoprivrede definira ciljeve hrvatske poljoprivredne politike za razdoblje od 2020. do 2030. godine i navodi aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju tih ciljeva. Također je opisano na koji način će se pratiti ostvarenje planiranih ciljeva te okvir za financiranje. Strategijom se uvažavaju specifične potrebe hrvatskih poljoprivrednika, ali je istovremeno uklopljena u širi europski kontekst kojega određuju zajednička poljoprivredna politika Europske unije te nedavno objavljeni Europski zeleni plan, strategija “Od polja do stola” te Strategija bioraznolikosti EU-a.

Strategija poljoprivrede i akvakulture je rezultat rada domaćih i stranih stručnjaka te konzultacija s velikim brojem predstavnika proizvođača, znanstvenika i šire javnosti obavljenih na nizu radionica organiziranih prošle godine. U suradnji s predstavnicima sektora utvrđena je dugoročna vizija razvoja hrvatske poljoprivrede i akvakulture te ključni problemi za koje strategije moraju ponuditi rješenje.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X