logo

Ministarstvo poljoprivrede, Nacionalna ruralna mreža i APPRRR održali radionicu za LAG-ove

Ministarstvo poljoprivrede (Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju) i Nacionalna ruralna mreža u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 13. srpnja 2020. godine u Zagrebu, u kongresnoj sali Ministarstva poljoprivrede, organizirali su radionicu za LAG-ove.

Radionicu su pohodila 92 sudionika (uključujući tehničko osoblje) od čega 70 sudionika iz 40 odobrenih LAG-ova (od ukupno 54 odobrena LAG-a u Republici Hrvatskoj). Radionicu je uvodnim obraćanjem otvorio državni tajnik g. Zdravko Tušek. Sudionicima radionice su predstavnici Ministarstva poljoprivrede prezentirali stanje provedbe Mjere 19, pripreme za provedbu M19 u prijelaznom razdoblju te planove za provedbu LEADER/CLLD-a u novom programskom razdoblju.

Predstavnici Agencije za plaćanja sudionike su upoznali s najčešćim pogreškama u provedbi LAG natječaja.

Putem video veze radionici su se pridružili predstavnici Ministarstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije koji su sudionicima predstavili način provedbe Mjere 19 (multifondovske LRS LAG-ova) u Republici Sloveniji te planove za prijelazno i novo programsko razdoblje.

U ime LAG-a Zagora, radionici je nazočila voditeljica Marijana Botić Rogošić.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X