logo

LAG Zagora sudjelovao u provedbi aktivnosti međuteritorijalnog projekta suradnje “KLUB 7” u Slunju

Od 22. do 25. ožujka, članovi i volonteri LAG-a Zagora boravili su u Slunju zajedno s 30 predstavnika iz 6 hrvatskih lokalnih akcijskih grupa gdje je s provedbom nastavljen međuteritorijalni projekt suradnje “KLUB 7”. Domaćin trećeg događanja bio je LAG Frankopan.

 

 

 

 

Projekt okuplja LAG-ove iz različitih dijelova Republike Hrvatske koji smatraju da je potrebno educirati lokalne dionike o svjetskim turističkim trendovima kako bi svoju ponudu prilagodili zahtjevima modernih gostiju, stvorili dodatne razloge za dolazak turista, povećali trženje proizvoda na lokalnoj razini i tako stvoriti kompleksni suradnički turistički proizvod dostupan gostima, uhodan i spreman za trženje putem turističkih agencija. Plan je educirati najmanje 70 različitih osoba kroz ciklus 7 edukacijskih modula namijenjenih svima koji u ruralnim prostorima sudjeluju u isporuci turističkih proizvoda: turističkim zajednicama, turističkim agencijama, jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama ili udrugama koje upravljaju značajnim kulturnim ili prirodnim dobrima, te pružateljima ugostiteljskih usluga u turizmu, ali i svima onima koji svojim proizvodima opskrbljuju ugostiteljske objekte, posebice malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

 

 

Na trećem od sedam događanja u okviru projekta “KLUB 7” sudionici su uz licenciranog vodiča posjetili Rastoke – vodeni biser slunjskog kraja, stari grad Slunj te izvor rijeke Slunjčice. Sudionicima su predstavljeni ekološki proizvodi OPG-a Novković koji se bavi proizvodnjom sira i meda te lokalna vina koja proizvodi OPG Obrovac. Domaćin je organizirao i posjet destileriji OPG-a Magdić, gdje su sudionici uz prezentaciju izrade, imali mogućnost i kušanja domaćih likera i ostalih eko kvalitetnih proizvoda. Tijekom ove posjete održane su i edukacije za sudionike na temu kreiranja i promocije turističkih proizvoda koje je vodio Adriano Požarić.

 

               

 

Projekt “KLUB 7” je vrijedan nešto više od 160.000,00 eura i financira se putem tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekta suradnje” Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Preostala 4 događanja i edukacije odvijati će se na području ostalih projektnih partnera: LAG-a Marinianis, Sjeverna Bilogora, Šumanovci i Bosutski niz.

 

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X