logo

LAG Zagora sudjelovao na radionici „Razvoj primjene CLLD-a u RH jačanjem multisektorske suradnje“ LEADER mreže Hrvatske u Dugoj Resi

LEADER mreža Hrvatske uz domaćinstvo LAG-a Vallis Colapis organizirala je u periodu od 25.-27.08.2021. godine na području grada Duga Resa, radionicu pod nazivom „Razvoj primjene CLLD-a u RH jačanjem multisektorske suradnje“ za LAG-ove i FLAG-ove RH.

Na radionici organiziranoj u hotelu „Frankopan“ u Dugoj Resi, tijekom tri dana održavanja radionice, predstavnici LAG-ova i FLAG-ova RH kroz predavanja i interaktivne radionice razmjenjivali su iskustva vezana uz dosadašnja djelovanja lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu koje se financiraju kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo s ciljem pripreme za novo operativno razdoblje 2023.-2027. i možebitnog osnivanja i „kopnenih“ FLAG-ova (lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu.

Tako su kolegice iz FLAG-a Vela vrata i LAG-a Terra liburna, te FLAG-a Alba održale radionicu „Primjena načela CLLD-a u formiranju lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu i pripremi strategija jačanjem suradnje mulitsektorskih razvojnih dionika“, dok su kolege iz LAG-a Bosutski niz, FLAG-a Galeb i LEADER mreže Hrvatske upoznali sve nazočne s „Mogućnostima primjene CLLD-a za održiv razvoj slatkovodne resursne osnove u unutrašnjosti RH“.

U okviru radionice, predstavljen je projekt suradnje „LAG Akademija“ kao primjer dobre prakse iz područja animacije multisektorskih dionika i mogućnosti umrežavanja na razini lokalne zajednice, financiranog iz podmjere 19.3.2., a kojeg je tijekom 2020./2021. provodilo sveukupno 8 hrvatskih LAG-ova. Samu animaciju kroz interaktivnu radionicu, nazočnima je približio predsjednik LEADER mreže Hrvatske i voditelj LAG-a domaćina, Milan Medić.

U okviru radionice organiziran je terenski obilazak područja LAG-a Vallis Colapis s primjerima dobre prakse razvoja održivog korištenja slatkovodnih razvojnih resursa.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X