logo

LAG Zagora održao redovnu sjednicu Skupštine i otvorio novi natječaj za poticaj razvoju poljoprivrednih prerađivača

Dana 03.12.2019. godine LAG Zagora je održao redovitu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojio tekst natječaja, natječajnu dokumentaciju i interne procedure za provođenje novog, trećeg po redu LAG Zagora natječaja za TO 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz LRS LAG-a Zagora, koji odgovara nacionalnom natječaju za tip operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

U prostorima Narodne knjižnice u Dugopolju, održana je u utorak 03.12.2019. godine redovita sjednica Skupštine LAG-a Zagora na kojoj su pored usvojene sheme izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a Zagora za razdoblje do kraja 2020. godine, donesene i odluke o usvajanju teksta natječaja, natječajne dokumentacije i internih natječajnih procedura za provedbu novog, trećeg po redu LAG Zagora natječaja za TO 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz LRS LAG-a Zagora, koji odgovara nacionalnom natječaju za tip operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Sve odluke donesene su jednoglasno, a tekst natječaja sa obveznom natječajnom dokumentacijom (prilozima i obrascima) biti će objavljen na službenim stranicama Lokalne akcijske grupe Zagora, kao i na stranicama osnivača LAG-a Zagora, uključenih općina: Dicma, Dugopolja, Klisa, Lećevice i Muća.

Na istoj sjednici, nazočni su članovi Skupštine donijeli i jednoglasnu odluku o usvajanju sheme izmjena akcijskog i financijskog plana aktualne LRS LAG-a Zagora, temeljem koje će se, uslijed iznimnog kašnjenja objave aktivacija za pojedine LAG-ovske natječaje od strane APPRRR-a (za TO 6.4.1. i 4.4.1) iste brisati iz LRS LAG-a Zagora (TO 2.1.1. i 2.2.2. iz LRS LAG-a Zagora), te će se ušteđena sredstva alocirati na već provedene natječaje ili na planirano otvaranje natječaja za TO 8.5.2. (TO 2.2.1. iz LRS LAG-a Zagora).

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X