logo

LAG Zagora na Doručku s hrvatskih farmi

fotka za web - dorucak hrvatskih farmiU Hotelu Park u Splitu, 21.02.2017. s početkom u 8:30, Hrvatska poljoprivredna agencija organizirala je Doručak s hrvatskih farmi na kojem su bile poslužene tradicionalne hrvatske namirnice. Doručku je nazočio i ministar poljoprivrede gosp. Tomislav Tolušić kako bi i na ovaj način potakao sustavnu promociju proizvoda s hrvatskih farmi i domaće poljoprivredne proizvodnje.

Hrvatska poljoprivredna agencija organizirala je danas, 21.02.2017. godine Doručak s hrvatskih farmi kojeg je svečano otvorio ministar poljoprivrede gosp. Tomislav Tolušić. Intencija ovakvih manifestacija je promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. Naime, na samom Doručku s hrvatskih farmi poslužena su bila tradicionalna hrvatska jela pripremljena isključivo od namirnica koje su osigurali hrvatski poljoprivredni proizvođači. Među inima, služeno je mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja, med i drugi proizvodi koji nose jednu od oznaka: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz lijepe naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja.

Manifestacija je jedna od nizu promotivnih akcija Ministarstva poljoprivrede kojima će se nastojati sustavno promovirati proizvodi s hrvatskih farmi i proizvodi iz domaće poljoprivredne proizvodnje, a sve u svrhu jačanja devastirane hrvatske poljoprivrede i stvaranja preduvjeta za njeno osnaživanje kroz sustavno povezivanje ponude i potražnje prvenstveno na domaćem tržištu. Kako je istaknuto, upravo bi bilo strateški važno da domaće prehrambene namirnice budu hrvatska svakodnevnica i jaki hrvatski brand, da se konstantno smanjuje uvoz osobito onih prehrambenih proizvoda koji se u dostatnoj količini proizvode u Hrvatskoj te da se orijentacijom tržišta ka domaćem proizvodu osnaže hrvatski poljoprivrednici i potaknu na rast, a tim i na konkurentnost na otvorenom europskom tržištu.

dorucak s hrvatskih farmi - za web

U ime LAG-a Zagora, Doručku s hrvatskih farmi nazočili su predsjednik LAG-a Zagora, gosp. Stipe Rogošić i član Upravnog odbora LAG-a Zagora, Branimir Strizrep (farmer – uzgajivač koka hrvatica i proizvođač jaja iz slobodnog uzgoja koja nose zaštitnu oznaku: Jaja hrvatskih farmi).

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X