logo

LAG-u Zagora nova potpora od 11.250,00 eura iz programa Erasmus+ za razmjenu mladih

Projekt LAG-a Zagora „UNESCOnnect us“ prijavljen na program Erasmus+ / Ključna aktivnost 1 za područje mladih (rok: 30. travnja 2019.), ispunio je sve kriterije formalne prihvatljivosti, te se sa 70 bodova našao među 15 odobrenih projekata prihvaćenih za financiranje, od ukupno 35 prijavljenih.

Razmjena mladih pod nazivom „UNESCOnnect us“ održat će se na području LAG-a Zagora, (općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) od 05. do 10. listopada 2019., a okupit će 24 mlade osobe iz 4 partnerske organizacije koje dolaze iz Gruzije, Latvije, Italije i Hrvatske.

Kao i većina mladih u ruralnim sredinama, mladi s područja LAG-a Zagora suočeni su sa socijalnom izolacijom, društvenom neaktivnošću i s manjkom mogućnosti koje su dostupne njihovim vršnjacima u gradskim sredinama. Povezivanjem s vršnjacima iz drugih zemalja te upoznavanjem s korištenjem potpora iz programa Erasmus+ stvaraju kvalitetnija polazišta za osmišljavanje društvenog života mladih u svojoj zajednici. Glavna tema projektne razmjene je osnaživanje kulturne i društvene vrijednosti sudionika temeljene na načelima otvorenosti, raznolikosti, solidarnosti, multikulturalnosti i socijalnoj koheziji kao podlozi za razvoj odgovornog, tolerantnog i ravnopravnog društva; doprinos očuvanju europskog identiteta; razvijanje digitalnih vještina i kulturnog izražavanje na temelju kulturne (ne)materijalne UNESCO-ve baštine EU.

Cilj i glavni fokus ove razmjene mladih je kroz internacionalni timski rad osvijestiti mlade o kulturi vlastite zajednice kako bi formirali identitet i osjetili pripadnost europskoj zajednici.

Rezultati projektnih prijedloga u području mladih za rok 30. travnja 2019. dostupni su ovdje, a sve druge informacije o mobilnostima mladih možete pronaći ovdje.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X