logo

Krenule prijave za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene 2020. godine

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene, te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu. Natjecanje je nacionalnog tipa i nedovoljno promovirano u Dalmaciji. Možda je vrijeme da i Dalmatinke predstave svoja postignuća i sudjeluju u promociji života na selu.

Promoviranje tradicijskih vrijednosti te podizanje kvalitete življenja na selu jedan je od ciljeva projekta najuzornije hrvatske seoske žene koji je pokrenut prije 20 godina. Ovim projektom u organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoji se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine.

Ove godine Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održat će se u Općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji 17. listopada, uoči obilježavanja Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Uvjeti za izbor najuzornije hrvatske seoske žene su: između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Izbor se provodi pod pokroviteljstvom i Ministarstva poljoprivrede. Prošlogodišnja pobjednica uz naslovnu lentu, uz pokroviteljstvo hrvatskih europarlamentaraca ugošćena je sa svojom obitelji u Bruxellesu.

Tijekom proteklih 20 godina, dalmatinske žene nisu imale zapaženijih rezultata na izboru. Možda je vrijeme da i Dalmatinke predstave svoja postignuća i sudjeluju u promociji života na selu.

Prijave se primaju do 30. lipnja 2020. godine, a prijavnicu možete pronaći na linku.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X