logo

Kako do e-propusnica?

Upute kako prema novim uputama nacionalnog Stožera za CZ  doći do propusnica za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka

Od jučer, 1. travnja 2020., na snazi je nova Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te se izdaju isključivo digitalne e-propusnice koje u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, koje vrijede do nedjelje 5. travnja.

E-propusnice izdaju:

  • Poslodavci – zaposlenicima
  • Liječnik obiteljske medicine – pacijentima
  • Stožer CZ – građanima (putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, pružanja skrbi djeci i starijima ili kupnje hrane i ostalih potrepština)

Pokretanje aplikacije e-propusnice za građane:

Korak 1.: U Internet pregledniku upisati: https://epropusnice.gov.hr/

Korak 2.: Omogućiti i potvrditi autentifikaciju NIAS sustavu (sustav za elektronički pristup digitalnim uslugama) za pristup osobnim podacima

Korak 3.: S liste prihvatljivih vjerodajnica odabrati onu sa kojom želite pristupiti aplikaciji  (korištenjem sustava e-građanin ili vjerodajnicama aplikacije poslovne banke /jer ne mora neko imati e-građanin već samo pristup mobilnog bankarstva/)

Korak 4.: Upisati potrebne podatke ovisno sa kojom vjerodajnicom pristupate

Korak 5.: Nakon potvrde upisanih podataka uspješno ste prijavljeni u aplikaciju

Za ispunjavanje zahtjeva potrebni će biti podaci: ime i prezime, OIB, adresa, razlog zahtjeva te period za koji se traži (maksimalno 14 dana).

 

PDF datoteke e-propusnica bit će dostupne građanima u sustavu „e-Propusnice”, bit će dostavljene u privitku e-mail poruke, i/ili će biti dostupne u osobnom korisničkim pretincu (OKP) sustava „e-građani”.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu, temeljem ispunjenog zahtjeva. Poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a te nisu u registru poreznih obveznika i dalje podnose zahtjeve na način na koji su i do sada. Također, sve izdane propusnice vrijede do navedenog isteka. Sustav E-građani će se koristiti za kontrolu izdanih propusnica.

Za Splitsko-dalmatinsku županiju kontakt za izdavanje e-propusnice za OPG-ove je: tel. 021/225 081; mob. 098/809-150 (gđa. Danica Tadin ) i mail: danica.tadin@mps.hr

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X