logo

Ispričajte svoju priču o europskoj baštini! – Poziv za financiranje Dana europske baštine 2023.

Priče o europskoj baštini (European Heritage Stories) je inicijativa Europske komisije i Vijeće Europe dodjele bespovratnih sredstava za inovativne projekte koje su razvile lokalne zajednice diljem Europe.

 

 

 

Dani europske baštine su događaji koji okupljaju europske građane kako bi proslavili, podijelili i podržali aktivnosti koje poduzimaju lokalne zajednice u Europi, a njihova paneuropska priroda pomaže u isticanju europske dimenzije i vrijednosti europske baštine. Uz inicijativu Priče o europskoj baštini, lokalne zajednice diljem kontinenta pozivaju se da podijele svoje posebne priče o europskoj kulturnoj baštini.

Cilj Poziva je:
– potaknuti ljude da se bave europskom kulturnom baštinom i ojačati osjećaj pripadnosti europskom zajedničkom prostoru;
– prikupiti svjedočanstva/priče koje daju uvid u to kako zajednice razumiju europsku dimenziju lokalne baštine;
– identificirati i promovirati zajednice koje se bave baštinom u skladu s europskim vrijednostima i dugoročnom perspektivom suradnje;
– nagraditi zajednice za njihov trud i potaknuti ih da dalje razvijaju svoje priče;
– motivirati i potaknuti zajednice, dobitnike nagrada za europsku baštinu/nagradu Europa Nostra i mjesta s oznakom europske baštine (EHL) da sudjeluju u Danima europske baštine.

Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promovirati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura.

Prijave se predaju putem obrasca za prijavu, mogu biti na engleskom ili francuskom jeziku, a rok za predaju je 28. veljače 2023.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X