logo

Druga konačna odluka o isplati po LAG natječaju za male poljoprivrednike – čestitke OPG Maretić Marija iz Dicma

Dana, 11.03.2020. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja stoke i poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je OPG Maretić Marija iz Dicma (Kraja) uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Maretić Marija drugi od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Maretić Marija iz Kraja, Općina Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja stoke i poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava.

Dana 11.03.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana: kupnju 3 krave, muzilice, balirke, sakupljača sijena,… u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR.

Ovim je uspješno završio postupak provedbe EU projekta financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i službeno postao drugi OPG koji je realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Iskrene čestitke novom uspješnom korisniku u ime predsjednika LAG-a Zagora, Stipe Rogošića, svih članica i članova LAG-a Zagora i djelatnice ureda LAG-a.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X