logo

Civic Europe: The idea challenge 2020 – otvoren novi natječaj

Novim natječajem se traže najbolje europske ideje za jačanje odnosa aktivnog građanstva (civilnog sektora) s javnim i gospodarskim sektorom s ciljem poticanja sudioničke demokracije na lokalnoj razini. Nagrađeni projekti imaju mogućnost osvojiti 50.000 EUR.

Organizacije civilnoga društva iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske mogu se prijaviti s idejom poticanja i jačanja aktivnog građanstva i sudioničke demokracije na lokalnoj razini na poziv koji je otvoren do 27. svibnja ove godine.

Program “Idea challenge” podržava aktere civilnog društva pružajući im financijsku i mentorsku podršku za provedbu njihovih projektnih ideja. Godišnje će biti financiramo do 15 lokalnih projekata s potporama do 50.000 EUR.

Na web stranici civic-europe.eu, moguće je dobiti više informacija o samom programu i propozicijama.

“Civic Europe” je inkubator za lokalne građanske inicijative, organizacije i pojedinke/ce u Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg provode  MitOst organizacija (iz Njemačke) i Sofia Platform (iz Bugarske), kojima je osnivač Zaklada Mercator iz Essena.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X