logo

Čestitke OPG-u Maretić Nives iz Dicma za uspješno proveden projekt vrijedan 15.000 EUR po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je 28.03.2022. godine Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekta poljoprivrednom gospodarstvu NIVES MARETIĆ iz naselja Kraj, Općina Dicmo, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Sedmom po redu OPG-u s područja Općine Dicmo koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora.

 

 

 

 

 

Poljoprivredno gospodarstvo Nives Maretić, vlasnice Nives Maretić iz naselja Kraj, Dicmo, Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja pčelinjih zajednica i pčelarske opreme“ kojeg je kao jedan od 20  OPG-ova s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom posljednje gotovo tri godine od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, PG Nives Maretić je uspješno provodio projekt kupnje pčelarske opreme (košnice s 30 pčelinjih zajednica, topionik voska, posude za med, pčelarske vage, odvlaživač prostora, nukleus okviri, matične rešetke, 6-kasetna vrcaljka, solar, zamrzivač, otresač pčela, mrežice za propolis, podnice, grijač za med, otklapač saća, posude za med, korito i vilice) za potrebe pčelarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva

Dana 18.03.2022. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 30.03.2022. zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnja pčelinjih zajednica i pčelarske opreme za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke poljoprivrednom gospodarstvu Nives Maretić na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je poljoprivredno gospodarstvo Nives Maretić postalo devetnaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno sedmi s područja Općine Dicmo koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X