logo

Čestitke OPG-u Maleš Nada iz Brštanova na uspješno završenom EU projektu za male poljoprivrednike u vrijednosti od 15.000 EUR

I da ovu iznimno izazovnu i nadasve turbulentnu godinu završimo s barem jednom  dobrom, optimističnom i pozitivnom vijesti, pobrinula se Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je dana  31.12.2020. izdala Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekta OPG-a Maleš Nada iz Brštanova, Općine Klis, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Drugom po redu OPG-u s područja Općine Klis koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora, te osobno načelnik Općine Klis kao jedan od osnivača LAG-a.

OPG Maleš Nada iz naselja Brštanovo, Općina Klis, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja poljoprivredne opreme i krava“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom protekle godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Maleš Nada je uspješno provodio projekt nabavke traktora i muzilica i 5 grla goveda (mliječnih krava) kojima je unaprijedio svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Dana 18. 12. 2020. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 31.12.2020. zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnje rabljenog traktora , muzilica i 5 mliječnih krava za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke OPG-u Maleš Nada na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik LAG-a Zagora, gosp. Stipe Rogošić te svi članovi i djelatnica ureda LAG-a Zagora.

Osobnom čestitkom, čestitarima se pridružio i načelnik Općine Klis, gospodin Jakov Vetma, ističući: „Čestitam Nadi Maleš na dobivenim sredstvima. Posebno hvala LAG-u Zagora. Sretan sam što naši OPG-ovi ostvaruju poticaje putem EU fondova. Na nama je i dalje osiguravati okvir za razvoj poljoprivrede i povratak ljudi na područje Dalmatinske zagore.“

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Maleš Nada službeno postao deseti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno drugi s područja Općine Klis koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X