Prva dva korisnika s područja Općine Muć uspješno završili projekte po petom LAG Zagora natječaju

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekata dvama poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Muć: OPG SVALINA – NADA SVALINA i OPG BEBIĆ MATE. Projekti su uspješno prijavljeni i provedeni po drugom LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u pojedinačnoj vrijednosti od 14.962,37 EUR. Svi članovi LAG-a Zagora upućuju iskrene čestitke nositeljima poljoprivrednih gospodarstava koji su uspješno završili svoje projekte.

 

 

OPG SVALINA, vlasnice Nade Svaline iz Ramljana, uspješno je proveo projekt kupnje pčelarske opreme (košnice s pčelinjim zajednicama, topionik voska, posude za med, pčelarske vage, odvlaživač prostora, nukleus okviri, matične rešetke, vrcaljka, mrežice za propolis, podnice, grijač za med, pokrovne daske, cjedila, vilice, sunčani topionik, pojilice za pčele i radni stol s cjedilom) za potrebe pčelarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva.

OPG Bebić Mate, vlasnika Mate Bebića iz Muća, također je uspješno proveo projekt kupnje pčelarske opreme (košnice s pčelinjim zajednicama, topionik voska, posude za med, digitalna vrcaljka, nukleusi, pčelarski radni stol) za potrebe pčelarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva. Uz pčelarsku opremu, OPG Bebić Mate nabavio je i novu opremu za modernizaciju i unapređenje rada na poljoprivrednom gospodarstvu (solarni sustav, trimer, električni pastir, motorna pila i motokultivator).

LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja na OPG-u SVALINA – NADA SVALINA i OPG BEBIĆ MATE, koji su temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, zaprimili Odluke o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svojih poslovnih planova.
Iskrene čestitke OPG-u SVALINA – NADA SVALINA i OPG BEBIĆ MATE na uspješno završenim projektima upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X