Prva tri korisnika s područja Općine Klis uspješno završili projekte po petom LAG Zagora natječaju

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekata trima poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Klis: OPG MEDENI – MARIJAN BRKLJAČIĆ, PG VALENTA ANTE i PG MATULOVIĆ GRGO. Projekti su uspješno prijavljeni i provedeni po drugom LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u pojedinačnoj vrijednosti od 14.962,37 EUR. Svi članovi LAG-a Zagora upućuju iskrene čestitke nositeljima poljoprivrednih gospodarstava koji su uspješno završili svoje projekte.

 

 

OPG Medeni, vlasnika Marijana Brkljačića iz Konjskog, uspješno je proveo projekt kupnje pčelarske opreme (košnice s 5 pčelinjih zajednica, topionik voska, posude za med, pčelarske vage, odvlaživač prostora, nukleus okviri, matične rešetke, digitalna vrcaljka, električni pastir,  mrežice za propolis, podnice, grijač za med, električni pastir, pokrovne daske, agregat, set za proizvodnju matica, vilice, oplodnjaci, cjedila, trimer i radni stol s cjedilom) za potrebe pčelarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva.

PG Valenta Ante, vlasnika Valente Ante iz Klisa, uspješno je proveo projekt kupnje opreme (motokultivator, kopačica, prikolica, plug, solarni sustav te ovce i koze) za potrebe stočarstva te modernizacije i unapređenja rada na poljoprivrednom gospodarstvu.

PG Matulović Grgo, vlasnika Grge Matulovića iz Klisa, uspješno je proveo projekt kupnje opreme (motorne prskalice, cirkulara, ručne preklopne pile, škara za granje, škara za masline, lančane pile, baterijskih škara za masline, trimera, traktora, freze i baterijske kamere sa solarnim panelom) za potrebe maslinarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva.

LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja na OPG-u MEDENI – MARIJAN BRKLJAČIĆ, PG VALENTA ANTE i PG MATULOVIĆ GRGO, koji su temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, zaprimili Odluke o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svojih poslovnih planova.

Iskrene čestitke OPG-u MEDENI – MARIJAN BRKLJAČIĆ, PG VALENTA ANTE i PG MATULOVIĆ GRGO na uspješno završenim projektima upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X