logo

15.000 EUR po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike OPG-u Bralić Velimir iz Sičana (Dicma)

OPG Bralić Velimir iz naselja Sičane u Općini Dicmo uspješno je završio projekt nabavke poljoprivredne mehanizacije u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR osiguranih iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske kroz Program ruralnog razvoja RH 2014-2020, mjeru 19 „LEADER – CLLD“, podmjeru 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, po natječaju za TO 1.1.2. Lokalne akcijske grupe Zagora za male poljoprivrednike.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je dana 01.10.2020. godine, Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja traktora i traktorskih priključaka“ kojeg je OPG Bralić Velimir iz Sičana, Općina Dicmo uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Bralić Velimir osmi od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Bralić Velimir iz naselja Sičane, Općina Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja traktora i traktorskih priključaka“ kojeg je prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019.  Tijekom protekle godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Bralić Velimir je uspješno proveo projekt nabavke traktora i traktoru odgovarajuće balirke, okretača sijena i traktorske freze.

Iskrene čestitke OPG-u Bralić Velimir na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik te svi članovi Upravnog odbora i Skupštine te djelatnica ureda LAG-a Zagora. Ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V4/2020.)

Praktični vodič kroz porezni sustav za OPG-ove

Mediji o nama

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “UNESCOnnect us!” / televizijski prilog

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “Game of Stones” / televizijski prilog

X