LAG Zagora održao redovnu sjednicu Skupštine i otvorio novi natječaj za poticaj razvoju poljoprivrednih prerađivača

Posted on pro 4, 2019


Dana 03.12.2019. godine LAG Zagora je održao redovitu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojio tekst natječaja, natječajnu dokumentaciju i interne procedure za provođenje novog, trećeg po redu LAG Zagora natječaja za TO 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz LRS LAG-a Zagora, koji odgovara nacionalnom natječaju za tip operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

U prostorima Narodne knjižnice u Dugopolju, održana je u utorak 03.12.2019. godine redovita sjednica Skupštine LAG-a Zagora na kojoj su pored usvojene sheme izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a Zagora za razdoblje do kraja 2020. godine, donesene i odluke o usvajanju teksta natječaja, natječajne dokumentacije i internih natječajnih procedura za provedbu novog, trećeg po redu LAG Zagora natječaja za TO 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz LRS LAG-a Zagora, koji odgovara nacionalnom natječaju za tip operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Sve odluke donesene su jednoglasno, a tekst natječaja sa obveznom natječajnom dokumentacijom (prilozima i obrascima) biti će objavljen na službenim stranicama Lokalne akcijske grupe Zagora, kao i na stranicama osnivača LAG-a Zagora, uključenih općina: Dicma, Dugopolja, Klisa, Lećevice i Muća.

Na istoj sjednici, nazočni su članovi Skupštine donijeli i jednoglasnu odluku o usvajanju sheme izmjena akcijskog i financijskog plana aktualne LRS LAG-a Zagora, temeljem koje će se, uslijed iznimnog kašnjenja objave aktivacija za pojedine LAG-ovske natječaje od strane APPRRR-a (za TO 6.4.1. i 4.4.1) iste brisati iz LRS LAG-a Zagora (TO 2.1.1. i 2.2.2. iz LRS LAG-a Zagora), te će se ušteđena sredstva alocirati na već provedene natječaje ili na planirano otvaranje natječaja za TO 8.5.2. (TO 2.2.1. iz LRS LAG-a Zagora).