Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisalo Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko–konzularnih predstavništava RH u svijetu

Posted on stu 4, 2019


Pravo podnošenja prijava projekata na Javni poziv (u daljnjem tekstu: Poziv) imaju udruge, umjetničke organizacije, javne ustanove, samostalni umjetnici i fizičke osobe na području Republike Hrvatske koje obavljaju djelatnost u području kulture, znanosti i umjetnosti, u cilju provedbe kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske.

Za predmetni Poziv planiraju se financijska sredstva u procijenjenom iznosu od 3.850.000,00 kn. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i dodijeliti po pojedinom projektu je 1.000,00 kn, a najveći 80.000,00 kn.

Projekti će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu, dok se od prijavitelja očekuje da prijavljenim projektnim aktivnostima promiču te jačaju međunarodnu prepoznatljivost Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava unutar ovog Poziva je do 25. studenoga 2019. godine, a detaljne informacije dostupne su OVDJE.